WAT IS EEN GOED KRAAMCADEAU?

Verwacht jouw (schoon) zus, broer, zwager, beste vriendin, collega of iemand anders die jou dierbaar is binnenkort een baby'tje? Wil je graag een kraamcadeau geven maar weet je niet goed wat? En wil je iets praktisch geven? Geef dan een item dat ook emotionele waarde kan geven cadeau.

Een baby, dat blijft bijzonder. Dit is niet iets dat iedereen is gegeven en dat ook zeker niet als iets vanzelfsprekend gezien kan worden. Zodra er een baby op komst is, is dit voor veel (toekomstige) ouders een droom dat uitkomt. Indien het om het eerste kindje gaat, zal het leven immens veranderen. Het gaat immers niet meer enkel om de ouder(s), maar de komende jaren zal het kindje een groot deel van hun tijd innemen. Hun leven veranderd en zal sneller veranderen dan dat ze op het moment zelf vaak denken. Doordat het zo uniek is, is het een tijd dat aandacht verdiend met mooie herinneringen.  

Veel kraamcadeaus bestaan uit babypakjes, denk aan een baby rompertje, boxpakje of een broekpakje. Maar ook mijlpaalkaarten of inschrijfboeken zijn een veel gegeven cadeau. Niet echt uniek dus, maar dit kunnen absoluut leuke cadeaus zijn, zeker als het een item is dat de ouder zelf niet snel zal kopen maar wel graag zou willen hebben. Het is dus net waar de ouder zelf van houdt of gelukkig van kan worden.

 

Waar steeds meer aandacht voor is, is hoe het item gemaakt is. Van welk materiaal is het item gemaakt, is het synthetisch of natuurlijk? Welke eigenschappen heeft het? Hoe is het item gemaakt, zit er een visie achter? Op welke momenten zal het item in kwestie gebruikt kunnen worden? Hoe denkt de ouder later over het item? Is het voor kort gebruik of kan het item over generaties worden gebruikt? Wil je iets geven voor de ouder of voor het baby'tje? Wil je graag iets geven voor de leuk of moet het ook praktisch zijn zodat het gebruikt wordt?

 

Er kan dan dus niet gezegd worden wat nu hét beste kraamcadeau is. Zoveel mensen zoveel meningen. Maar belangrijk bij het kiezen van het kraamcadeau voor het kindje van diegene die jou dierbaar is, is of het past bij die persoon. Houdt de ouder erg van badderen, maar geeft zij/hij hier zelf niet graag geld aan uit? Dan zijn dat perfecte cadeaus, het is dan immers écht een cadeautje, een verwen moment. Maar houdt de ouder hier niet van, dan is dit niet een geschikt cadeau. Houdt de (toekomstige) ouder van items dat de baby kan dragen en kan koesteren voor later? Dan zijn newborn mutsjes, baby slofjes en baby dekentjes ideaal. Dit zijn items dat relatief kort gebruikt worden, maar wel jarenlang bewaard en soms zelfs worden doorgegeven aan de volgende generatie als herinnering. Als het kindje baby af is, krijgt het item vaak een plekje op de kinderkamer, in het geval van een baby dekentje wordt dit vaak nog gebruikt als het kindjes iets ouder is als plaid. Al deze items worden bewaard als herinnering aan de babytijd van het kindje. Herinneringen zijn vaak de mooiste cadeaus.

Let's connect and create memories!

Onze top 3 kraamcadeaus:

1.

2.

3.

FIJN COCOONEN MET JE ALLERKLEINSTE DOOR ONZE UNIEKE ITEMS