HOE WAS IK DE ITEMS HET BESTE?

Heb jij onlangs een item van ons gekregen of gekocht? Dan vind je op de productverpakking de wasvoorschriften. Mocht je deze niet meer hebben dan hebben wij hier voor het gemak eveneens de wasvoorschriften genoteerd. Alles om jouw item een leven lang mee te kunnen laten gaan. Als een item zwaar vervuild is laat je deze het beste door een professionele stomerij reinigen, zodat je zeker bent dat het goed gereinigd wordt. Wij gebruiken zelf altijd de Ecover sensitive wasverzachter en wasmiddel. Je kan natuurlijk ook een andere wasmiddel en wasverzachter gebruiken. Onze voorkeur gaat uit naar Ecover, omdat zij zo ecologisch mogelijk produceren. Zowel de ingrediënten als de productie zelf. Daarbij ruikt het erg fijn en houdt het de items zacht. Gewoon een persoonlijke tip. 

Mocht er iets onduidelijk zijn of als je er een vraag over hebt, laat het gerust weten via mail: hello@nyfodt.com

Take care of yourself, your loved ones and of your favorite items!

WASVOORSCHRIFTEN

- NEWBORN MUTSJE LUE / GEKLEURDE KATOENEN ITEMS -

De newborn mutsjes Lue kan je wassen op max. 40 graden en met gelijke kleuren. De mutsjes mogen in de droger. Stop de items altijd binnenstebuiten in de wasmachine/droger en/of in een waszakje. Laat het mutsje niet in direct zonlicht drogen om verkleuringen te voorkomen. Strijk het mutsje binnenstebuiten op medium temperatuur. 

- WOLLEN ITEMS -

We hebben vast allemaal wel eens gehad dat je wollen trui 5x zo klein uit de wasmachine kwam dan toen hij erin ging. Dat kan gebeuren, maar zeer spijtig is het wel. Let daarom bij wollen items goed op, maar moeilijk is het zeker niet. Eigenlijk is het heel gemakkelijk en snel gewassen.

 

Wollen vezels zijn zelfreinigend en vuil en geur afstotend, was ze daarom enkel als het echt nodig is. Laat het item regelmatig buiten luchten, dit is de beste manier om het product schoon te maken en te ontdoen van mogelijk vieze geurtjes. Heb je geen tuin of balkon om het item te laten verluchten, hang het dan even op in de badkamer nadat je hebt gedoucht. De ruimte is vochtig maar niet nat en te warm. Wol houdt je warm, maar houdt zelf niet van hitte.

Wij begrijpen dat zeker met baby's en jonge kinderen het belangrijk is dat het product ook gewassen kan worden. Vlekjes zullen er hoogstwaarschijnlijk komen, en dat is geen probleem. Het is belangrijk dat er geleefd wordt. Wanneer een baby'tje net gedronken heeft en hij/zij het fijn vindt dat er daarna geknuffeld wordt, stoppen wij altijd een hydrofiele doek tussen de baby en het gebreide deken. Hydrofiele doeken hebben de meeste jonge gezinnen ruimschoots op voorraad.

Wil je het wollen baby dekentje in de wasmachine wassen omdat het al even geleden is en het voor jouw gevoel niet meer lekker fris is? Was het dan met een wolwasprogramma of handwas progamma, heeft jouw wasmachine dit niet? Gebruik dan het koud water wasprogramma of 30 graden wasprogramma voor de fijne was. Stop de items altijd binnenstebuiten in de wasmachine indien van toepassing (de wantjes hoeven niet binnenstebuiten om de vorm zo goed mogelijk te behouden) en voor de zekerheid stop je het in een waszakje om schuring zoveel mogelijk te voorkomen. Let er op dat er geen items met een rits of andere scherpe en uitstekende onderdelen mee in de wastrommel gaan. Nadat het wasprogramma afgelopen is, haal je de item zo snel mogelijk uit de wasmachine. Dit geldt niet enkel indien je wollen items hebt gewassen, maar eigenlijk voor alle was. Was je met de hand? Laat ook dan de items niet langer dan nodig in het sop.

 

Stop het item niet in de droger, maar laat het plat drogen om de vorm en kwaliteit te behouden. Zelf leg ik altijd een laken op de grond waarop ik het gebreide deken laat drogen. Zo ben ik zeker dat het deken mooi plat droogt, waardoor hij zijn vorm behoudt en niet gaat pillen. Wring wol nooit uit. Wol wordt snel droog, dus je kan het sneller dan je denkt weer gebruiken. Vermijd direct zonlicht om verkleuringen tegen te gaan. Plaats het item niet op een radiator. Gebruik een neutrale, milde en vloeibare wasmiddel. 

Heb jij een wollen item dat pilt? Dat is voor het oog niet zo mooi, maar is natuurlijk. Wol zijn immers kleine vezels. Pilling is makkelijk op te lossen. De meest efficiëntste manier is door met een professionele pluizentondeuse / wol ontpiller over het item te gaan. Hierdoor verwijderen de stofpluisjes in mum van tijd. Druk niet te hard met de ontpiller op het kledingstuk maar ga er rustig overheen. Lees altijd voor gebruik de handleiding van de pluizentondeuse dat jij hebt. Gebruik nooit een normaal scheermesje, hiermee maak je meer kapot dan je lief is.  

Keep your items pretty for the next generation!

Hoe je wollen items het beste bewaard: Wollen items bewaren.

Handgemaakte baby dekentjes
 

Nyfodt baby essentials

Koezenkamp 36
7721VD Dalfsen 

Let op: géén bezoekadres

 

Contacteer ons via;

mail: hello@nyfodt.com

WhatsApp: 06- 304 39 337

KVK: 80575935

Vind jij het leuk om geïnspireerd te worden voor jouw allerkleinste? Schrijf je in op onze nieuwsbrief;

Nyfodt baby essentials konijn en vlinder
0