WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN NATUURLIJKE STOFFEN VOOR BABY'TJES?

Dit is een vraag die ik steeds minder krijg. Er is steeds meer kennis bij de consument van welke voordelen  natuurlijke stoffen bieden, en er is steeds meer bewustwording van wat voor een materialen een item gemaakt is. Er zijn veel verschillende soorten stoffen en garen. Éen bepaalde stof, denk aan single jersey - het soort stof waarvan een basic T-shirt gemaakt is, kan gemaakt zijn uit bijvoorbeeld 100% katoen, maar ook uit synthetische materialen zoals 70% polyester en 30% viscose. Het type product oogt hetzelfde, maar de technische kenmerken zijn anders. Dit komt door het grondstof waarvan het garen gemaakt is. Soms heeft het T-shirt een bepaalde finish, maar uitgaande van een basic T-shirt komen de technische kenmerken door het type grondstof. Zo is de grondstof katoen ademend en zweetabsorberend. Polyester is een synthetische stof dat voor de meeste mensen erg benauwd voelt, het is namelijk niet luchtdoorlatend.

 

Natuurlijke stoffen zijn afkomstig van natuurlijke vezels. Dit kunnen ofwel plantaardige vezels zijn of dierlijke vezels. Plantaardige vezels zijn vezels afkomstig van, jawel, een plant zoals bamboe, vlas, hennep, katoen van een katoenplant maar ook kokosvezels afkomstig van de kokos. Deze laatste vezel wordt niet veel gebruikt daar het korte en redelijk stugge vezels zijn. Bij dierlijke vezels kan je denken aan zijde of aan wol afkomstig van de schaap, merino schaap, alpaca, angora konijn of kasjmier van de kasjmiergeit. Voordelen van natuurlijke stoffen zijn in zijn algemeenheid:

- Ademend;

- Absorberend;

- Anti-bacterieel;

- Isolerende werking;

- Stevig, degelijk, materiaal;

- Vochtafvoerend. 

Hoewel Synthethische stoffen over de jaren heen verbeterd zijn en nog steeds in ontwikkeling is, worden sysnthetische materialen door veel mensen als onprettig ervaren. Zij doelen hier met name op het benauwend gevoel dat een synthetische top geeft, maar ook zweetgeur blijft er sterk in hangen. Je herkent het misschien zelf wel met synthetische blouses, het stinkt snel en kan erg statisch worden. 

Voor baby'tjes met name is het erg belangrijk om hen items te laten dragen van natuurlijke materialen dat het liefs hypo-allergeen is. Hun huid is nog erg teer en de pasgeboren baby kan niet goed haar eigen warmte reguleren dan wel vasthouden. Het is daarom belangrijk om hen stoffen te laten dragen dat warmte biedt maar ook ademend is. Natuurlijke materialen bieden hierin de uitkomst, denk bijvoorbeeld aan merinowol. Dit biedt warmte op koude momenten (zoals de herfst en winter), maar is ook perfect voor de warme momenten (zoals de zomeravonden en ochtenden). Het wol past zich dus goed aan, aan de temperatuuromgeving, is ademend, geur en vuil afstotend en anti-bacterieel. 

FIJN COCOONEN MET JE ALLERKLEINSTE MET ONZE UNIEKE ITEMS