HOE BEWAAR IK WOLLEN ITEMS HET BESTE? 

Heb jij een mooie wollen item en gebruik je deze even niet? Bijvoorbeeld omdat het een wintertrui is, maar het nu zomer is? Wil je het item bewaren, maar de kwaliteit behouden zodat je er op een later moment weer van kan gaan genieten? Berg het item dan goed op. Hoe? hoor ik je zeggen. Dat is eigenlijk heel gemakkelijk. 

Gaat het om een item dat je voorlopig niet meer gaat gebruiken? Dan raad ik aan om het item op te bergen in een afgesloten kledinghoes, tas, of doos. Zo komt er geen zonlicht bij waardoor het item niet kan verkleuren en kunnen er geen motten bij. Voor de zekerheid kan je er altijd wat cederhouten balletjes bij leggen. 

Wil je het wollen item opbergen, maar draag of gebruik je het nog regelmatig en heb je geen zin om het constant op te bergen in een afgesloten hoes? Zorg er dan voor dat je het item in de kast legt, belangrijk is dat je het niet ophangt. Wol gaat hangen door het gewicht, waardoor de vorm uit het item gaat. Zorg dat er geen direct zonlicht bij kan om zoals hierboven al vermeldt het item gaat verkleuren. Leg er voor de zekerheid wat cederhouten balletjes bij om motten te weren. 

Eigenlijk is het een goed plan om altijd wat cederhouten balletjes in je kast te hebben liggen, dan hoef jij je nooit druk te maken over motten die je kledingstukken opeten. Houdt jij in de lente en herfst altijd een grote schoonmaak? Ideaal moment om dan de cederhouten balletjes of cederhouten blokjes iets te schuren zodat de geur van cederhout weer aanwezig is. 

Vraag jij je af wat het voordeel is om cederhouten balletjes bij de wollen items te leggen? Wollen items zijn geliefd bij mensen, maar ook bij motten. Om motten te weren kan je ervoor kiezen om iets van cederhout erbij te leggen, bijvoorbeeld een blok cederhout of cederhouten balletjes. Ook helpen gedroogde lavendel of laurierblad. Ikzelf ben fan van cederhout. Gedroogde lavendel doet mij denken aan een frisse schoonmaak geur, meer iets voor in de W.C. of badkamer. Laurierblad doet mij graag doen eten, en cederhout past voor mij persoonlijk meer bij items om te dragen. Je kan uiteraard gebruiken waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Keep your items pretty for the next generation!

Hoe je jouw wollen items het beste wast: wasvoorschriften