Alle foto's in deze collage zijn eigendom van Nyfødt baby essentials en/of Solid vzw en mogen niet zonder toestemming van hen worden gebruikt.

DE MAKERS

De lieve vrouwen op bovenstaande foto's zijn de makers van onze gebreide dekentjes en hand gebreide baby mutsjes, baby wantjes en baby slofjes. Voor ons is naast het visuele en comfortabele aspect van de items ook het humane aspect zeer belangrijk. Wij vinden het fijn om te weten wie onze items maken, zodat er een persoonlijkere band kan ontstaan daar wij absoluut geen massa productie nastreven. Een persoonlijke benadering is voor ons belangrijk. Dit is voor ons niet ongewoon, maar geldt als regel. Zowel aan de kant van eindgebruiker als de maker. Wij zijn een klein label, maar dragen graag ons steentje bij aan een vriendelijker, persoonlijker en humaner leven. 

Onze nieuwste collectie van baby alpaca wol is gemaakt door de Belgische organisatie Solid Crafts vzw. Het breiatelier Manta in Peru heeft het certificaat World Fair Trade Label, uitgegeven door de World Fair Trade Organization (WFTO). Onze producten zijn dan ook Fair Trade. Bij deze breiatelier in Peru werken vakvrouwen in het Andesgebergte. Daar waar breien verweven is in hun cultuur. Om deze vrouwen te ondersteunen in hun onafhankelijke bestaan zijn wij blij om hen op deze manier te kunnen helpen. De Peruaanse katoen en het alpaca en merino wol dat gebruikt is voor de dekentjes, mutsjes, wantjes en slofjes komen eveneens uit Peru.

Niet enkel de vrouwen die de items maken, maar ook de lokale Peruaanse wolproducent is ermee geholpen. Uiteraard alles onder goede omstandigheden met zorg voor mens en dier. De leverancier Solid Crafts vzw draagt zorg voor deze vrouwen en hun gezin. Zodat zij werken onder goede omstandigheden, er ook goed voor betaald worden waardoor zij financieel onafhankelijk kunnen worden. Naast deze vrouwen bereikt Solid vzw door hun non-profit organisatie eveneens andere onbedeelde mensen in Peru die geholpen zijn met de productie.  

Bij iedere aankoop ondersteunt u dus niet alleen een lokale kleine ondernemer, maar ook een vrouw en haar familie in Peru.

Let's create a better world together!