baby dekentjes

Wat is er fijner en waardevoller dan cocoonen met de allerkleinste spruit? 

Connect en creëer mooie herinneringen met jouw pasgeboren baby. Ideaal daarvoor zijn onze comfortabele, unieke en zachte baby dekentjes die ook nog eens ethisch zijn gemaakt. De gebreide dekentjes zijn ook beschikbaar in een cadeaubox, een ideaal kraamcadeau voor jouw eigen of andermans kindje. 

 

Het is belangrijk dat jouw baby het altijd lekker warm heeft, in de wieg, in het bedje, maar ook in de maxi-cosi. Zachte en warme baby dekentjes zijn daarbij onmisbaar. Baby dekentjes zijn daarnaast ook ideaal voor quality momenten met jouw pasgeboren baby, fijn cocoonen met de allerkleinste. Voor unieke en warme baby dekentjes ben je bij Nyfodt baby essentials aan het juiste adres.

 

Wil jij ook zo graag mooie herinneringen maken met jouw baby? Ga dan heerlijk cocoonen met een van onze comfortabele en zachte baby dekentjes. Ideaal voor nu, maar ook voor wanneer het kindje groter is. Ethisch gemaakt, passend bij het interieur en uniek, een echte duurzame aankoop.

De tijd dat de baby echt een baby is, gaat snel voorbij. Daar wil je dus zoveel mogelijk van genieten en mooie herinneringen maken voor later. Deze tijd zal jou nooit worden afgenomen, én beleef je maar één keer. Neem de tijd voor deze quality momenten met jouw alles, jouw pasgeboren baby of baby van een naaste zoals van jouw beste vriendin, van jouw broer of zus of misschien is de pasgeboren baby wel jouw kleinkind. Onmisbaar voor deze cocoon momenten zijn baby dekentjes. Bij voorkeur gebreide dekentjes gemaakt van natuurlijke materialen welke hypoallergeen en anti-allergic zijn. Een heerlijk zacht baby dekentje passend bij het interieur, uniek, tijdloos en ethisch gemaakt. Is de baby inmiddels een dreumes, peuter of al een kleuter? Dan kan je kindje het dekentje uiteraard nog steeds gebruiken! Heerlijk voor tijdens knuffelmomenten, voor hem of haar als plaid bij het kijken van zijn of haar favoriete tv-serie, voor in de auto en vliegtuig onderweg naar jullie vakantiebestemming of voor de koude momenten in de zomer. Deze baby dekentjes zijn dus multi inzetbaar en handig voor meer momenten dan waar je nu waarschijnlijk aan denkt. Echt een item dat dus onmisbaar is in ieder huis en jarenlang te gebruiken is, ook voor de volgende generatie. Zo maak je er een item van dat emotionele waarde krijgt en in de familie blijft, handig voor nu én leuk voor later. 

Waar moet je aan denken bij het aankopen van een baby dekentje? Een pasgeboren baby kan nog niet zelf zijn of haar lichaamswarmte reguleren. De warmte verlaat het lichaam met name vanuit het hoofdje en de voetjes. Het is dan ook van belang dat de lichaamswarmte goed wordt gereguleerd door het laten dragen van een aansluitend baby mutsje en baby slofjes of baby sokjes. Het is daarbij uitermate belangrijk dat je kindje het niet te warm heeft. Let hier dus goed op. Materialen die niet door je allerkleinste moet laten dragen of omwikkelen zijn pure synthetische stoffen. Synthetische stoffen geeft een benauwd gevoel en is verstikkend. Het is belangrijk om items te gebruiken dat gemaakt is van ademende materialen. Dit is dan ook één van de redenen waarom wij zeer veel waarde hechten aan de materialen waarvan onze items zijn gemaakt.

 

De nieuwste gebreide collectie baby dekentjes, baby wantjes, baby slofjes en baby mutsjes zijn gemaakt van een wolmix, bestaande uit merino wol, alpaca wol en Peruaanse katoen. Aangezien wantjes, ook wel handschoenen maar dan zonder duim, tijdens de koude momenten worden gedragen zijn deze gevoerd met fleece. Door deze wantjes te laten dragen jouw baby blijven zijn of haar handjes héérlijk warm. De samenstelling van het wol past zich heel goed aan, aan de omstandigheden en in combinatie met het fleece zijn koude handjes niet meer mogelijk! Bekijk onze baby wantjes om ook jouw kindje geen koude handen meer te laten hebben. Al onze items zijn goed te mixen en matchen.

Onze gebreide baby items zijn handgebreid in Ayacucho in Peru door de non profit organisatie Solid international, lees meer over de makers. De accessoires zoals de baby mutsjes, baby wantjes en baby slofjes zijn volledig handgebreid. De dekentjes zijn gebreid met een handbreimachine, de boorden zijn handgebreid. Het garen bestaat uit een wolmix van 48% fine superwash merino wol / 40% Peruvian pima katoen / 12% baby alpaca.

 

Merino wol heeft een erg fijne structuur, kriebelt niet en jeukt niet. Daarbij is het wol zelfreinigend en warmte en vochtregulerend. De fijne stof stoot bacteriën af waardoor je het niet vaak hoeft te wassen. 
Alpaca wol komt van de alpaca, ook wel een berglama genoemd en behoort tot de kameelachtige. Dit wol bevat geen lanoline waardoor deze vezels hypoallergeen is. Het is een gladde en holle vezel dat niet jeukt of prikt. Daarbij is het een hele zachte en lichte vezel (dankzij de holle vezel nóg zachter en warmer dan ander wol, gemiddeld zo'n 30%) dat isolerend werkt bij koude temperaturen en ademt bij warme omstandigheden. Baby alpaca is een wol dat niet van een baby alpaca afkomstig zoals de naam doet vermoeden, maar dit is wol van de eerste schering. Dit is heel zacht wol. Alpaca wol behoort tot de meeste luxe wolsoorten dat er bestaat. Dit woltype wordt vergeleken met kasjmier en mohair. Het houdt je koel bij warme omstandigheden zoals de zomer en warm bij koude omstandigheden zoals de winter of zomer avonden. Een fictieve 'kameleon'.  

Het derde materiaal in onze wolmix van de gebreide items is Peruaanse katoen

COCOON, CONNECT EN CREËER MOOIE HERINNERINGEN MET JOUW BABY